Man en meisje betalen met vals geld

woensdag 8 juli 2015

Deventer - Agenten hebben woensdagnacht 8 juli een 24-jarige man en een 16-jarig meisje uit Deventer aangehouden die afzonderlijk van elkaar met vals geld een bestelling hebben betaald. De alerte bezorgers ontdekten het meteen en belden de politie.

Aan het eind van de avond kwam een melding binnen over een mandie op de Anne Franklaan een pizza had afgerekend met een vals briefje van 50.Zodra de bezorger dit ontdekte ging de man er vandoor. De politie heeft eenonderzoek ingesteld en heeft de 24-jarige verdachte uit Deventer in zijn woningaangehouden.

Dezelfde nacht werd bij de politie gemeld dat een bezorger vanhamburgers was betaald met een vals briefje van 50. De betaling vond plaats dooreen meisje voor een flat op de Graaf Reinoldstraat. Toen de bezorger weer terugwas ontdekte hij dat het om vals geld ging. Hij achterhaalde de identiteit vanhet meisje en belde de politie. De bankbiljetten zijn in beslag genomen en er iseen onderzoek ingesteld.

De afgelopen weken is op meerdere plekken in Overijssel enGelderland gemeld dat er is afgerekend met valst geld. De politie wil daaromvooral winkeliers, ondernemers, organisaties van evenementen en verenigingenwaarschuwen. Dat geldt ook voor bezorgers. Zorg dat u geld altijd controleert.Wees alert, vooral wanneer mensen een klein bedrag moeten betalen en vervolgensmet een biljet van 50 euro willen betalen of op straat hun bestelde eten willenafrekenen.

Op de website van DNB

kunt u lezen hoe u een vals biljet herkent. Het is belangrijk dat u altijdaangifte doet bij de politie. Door aangiftes krijgt de politie beter in beeldwaar valse biljetten uitgegeven worden, en kunnen daders opgepakt worden.

(2015331121 en 2015331197)

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Eefde | 112 alarmeringen Eefde | Goedkoop Tanken in Eefde | Supermarkten in Eefde | Weerbericht Eefde