Politie vraagt verdachte situaties direct te melden

vrijdag 10 januari 2014

Zutphen - Het politieteam van Zutphen vraagt haar inwoners bij verdachte situaties in de wijk direct te bellen. Daarmee hoopt het team, het aantal woninginbraken in de wijken De Mars en het Deventerweg Kwartier terug te dringen en de pakkans van de daders te vergroten.

Bij het opnemen van een aangifte van woninginbraak blijkt vaak datbuurtbewoners of slachtoffers toch vooraf aan de inbraak wel verdachte mensen ofvoertuigen in de straat hebben gezien. Ook blijkt dat slachtoffers de kenmerkendie hun waardevolle spullen uniek maken niet vastgelegd hebben.

Registreer uw goederen

Om van diefstal afkomstige goederen die bij verdachten wordenaangetroffen of door verdachten te koop worden aangeboden, terug te herleidennaar de rechtmatige eigenaren is het voor de politie van belang dat de goederenzo goed mogelijk omschreven zijn. Daarom vraagt zij serienummers, I-mei nummers,framenummers en andere unieke nummers vast te leggen en waardevolle sieraden tefotograferen.

Waarom 112 bellen bij (inbraak)verdachte situaties?

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt.Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert, bijvoorbeeld. Ofactiviteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn.Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomenof een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is dus niet alleenvoor levensbedreigende situaties, maar zeker ook voor verdachte situatieswaarbij we een misdrijf kunnen voorkmen.

Wat te doen bij een inbraak

Bel 112 als u vermoedt dat de daders nog in de buurt zijn. Bel0900-8844 als u aangifte wilt doen. Ruim de schade nog niet op en wacht tot u depolitie gesproken heeft. Blokkeer gestolen bankpassen en simkaarten van gestolentelefoons.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Eefde | 112 alarmeringen Eefde | Goedkoop Tanken in Eefde | Supermarkten in Eefde | Weerbericht Eefde